Perez: 'Als ik hem bij Feyenoord zie, vraag ik me af of hij de stap kan zetten'

Perez: 'Als ik hem bij Feyenoord zie, vraag ik me af of hij de stap kan zetten'

27-02-2019 19:50
7

Kenneth Perez vraagt zich af hoe goed Tonny Vilhena is en of de Feyenoorder een stap naar het buitenland kan maken. Wat de middenvelder doet lijkt niet altijd indruk te maken op de Deense analist.

"Bij het Nederlands elftal valt hij over het algemeen goed in, omdat het van een hoger niveau is. Maar als ik hem bij Feyenoord zie, vraag ik me écht, écht af of hij de volgende stap kan zetten. Ik denk dat hij te kort kijkt. Dus hij kijkt maximaal tien meter om zich heen in plaats van verder", vertelt Perez bij FOX Sports.

"Hij werkt hard, heeft dynamiek en stopt veel in z'n wedstrijd, maar ik zie ook een Luuk de Jong die naar het buitenland is gegaan. Die heeft een gebrekkige techniek en een niet zo goede aanname. Dat breekt je op in een betere competitie waar het sneller gaat en je korter wordt gezet", vervolgt Perez. "Hier kun je denken: oh, ik herstel het wel, als de bal van je afglijdt."

Perez is benieuwd naar de mening van FOX-presentator Jan-Joost van Gangelen, die vindt dat Vilhena moet vertrekken."Hij móet een stap maken. Als dat vervelende met z'n moeder niet gebeurd was (Vilhena zou naar Sampdoria gaan, maar bleef in Nederland vanwege zijn zieke moeder, die inmiddels is overleden, red.), was hij al weggeweest."

"Hij is eigenlijk te lang gebleven. Als hij in een heel goed elftal terecht komt, kun je hem enorm gebruiken als afjager, als pitbull en als veredelde Edgar Davids."