Drie keer rood in één jaar tijd: Ik heb nu eenmaal een fysieke speelstijl

Drie keer rood in één jaar tijd: "Ik heb nu eenmaal een fysieke speelstijl"

28-02-2019 07:39 Laatste update: 08:03
11

De Graafschap-spits Fabian Serrarens bewees zichzelf zaterdagavond tegen PEC Zwolle een slechte dienst. De 28-jarige Amsterdammer stond pas vijf minuten op het veld toen hij rood kreeg vanwege een slaande beweging in duel met Thomas Lam en is inmiddels voor vier wedstrijden geschorst.

Voor Serrarens is het alweer zijn derde veldverwijzing in een jaar tijd. In september kreeg hij rood tijdens het uitduel met Heracles Almelo, in maart mocht hij voortijdig douchen tijdens het toenmalige Jupiler League-duel met Fortuna Sittard. "Ik heb nu eenmaal een fysieke speelstijl, dat is lastig te veranderen", laat hij weten aan de Gelderlander. "Ik houd ervan om stevige duels uit te vechten. Verdedigers pakken mij ook hard aan." Zijn overtreding op Lam was volgens Serrarens geen bewuste. "Het was een ongelukkige actie. Hij trok mij naar achteren. Met mijn armen probeerde ik los te komen."

De spits mag de komende weken niet in actie komen en kan de positie van zijn tussentijds aangetrokken concurrent Charlison Benschop voorlopig niet bedreigen. "Ik ga hard trainen om fit te blijven. Dat heb ik de afgelopen weken ook gedaan, ondanks dat ik het niet eerlijk vond dat ik op de bank belandde", kondigt hij aan. Zijn medespelers hoeven overigens niet voor hun enkels te vrezen op de training. "Vroeger was ik helemaal gek geworden. Nu niet. Ik ben niet tekeer gegaan. Ik heb niemand verrot geschopt op de training."