Wegkwijnen bij Feyenoord: 'Ik heb er niet met Van Bronckhorst over gesproken'

Wegkwijnen bij Feyenoord: 'Ik heb er niet met Van Bronckhorst over gesproken'

Gepubliceerd: donderdag 28 februari 2019 om 08:11do 28-02-2019 om 08:11

Laatste update: donderdag 28 februari 2019 om 11:22do 28-02-2019 om 11:22

Renato Tapia voelt zich bevrijd in Tilburg. De Peruviaanse middenvelder werd afgelopen maand door Willem II gehuurd van Feyenoord, waar hij dit seizoen wegkwijnde op de reservebank. Met gemengde gevoelens kijkt Tapia terug op een moeilijke periode in De Kuip. 

"Hoewel ik bij Feyenoord weinig heb gespeeld, voelde ik me een volwaardig lid van de selectie. Ik steunde mijn ploeggenoten, ook als ik niet op het veld stond. Ik heb sinds 2016 bijgedragen aan vier prijzen voor Feyenoord, hoe moeilijk het voor mij soms ook was", aldus Tapia in gesprek met de Volkskrant. 

"Ik heb alles gegeven voor Feyenoord, maar trainer Giovanni van Bronckhorst maakte andere keuzes. Ik heb er niet met hem over gesproken. Ik trainde ook met blessures, omdat ik de ploeg wilde helpen. Ik kreeg er te weinig voor terug, daarom was een vertrek in de winterstop voor beide partijen de beste oplossing."

Tapia (23) heeft in Rotterdam-Zuid nog een contract tot medio 2020. Donderdagavond treedt hij met Willem II aan in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. AZ is de tegenstander. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie bereikt de finale?

(997 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws