Advocaat: 'Als hij het gaat begrijpen, zit hij straks bij het Nederlands elftal'

Advocaat: 'Als hij het gaat begrijpen, zit hij straks bij het Nederlands elftal'

28-02-2019 09:12 Laatste update: 11:22
36

Als hij eenmaal in vorm is en 'het gaat begrijpen', maakt Riechedly Bazoer een serieuze kans op een terugkeer in de selectie van het Nederlands elftal. Dat denkt FC Utrecht-trainer Dick Advocaat. 

Utrecht haalde Bazoer in januari op huurbasis naar stadion Galgenwaard. Advocaat is fan van de rechtspoot, laat hij in gesprek met het Algemeen Dagblad blijken. "Van hem gaan we nog wel opkijken. Hij is een jongen met extra kwaliteit, hoor. Dat blijf ik zeggen. Als hij het echt gaat begrijpen, zit hij straks weer bij het Nederlands elftal. Hij kan aan de bal zo goed voetballen."

Volgens Advocaat heeft Bazoer 'discipline' in z'n spel nodig. "Dat hij niet denkt: oh, nu moet ik terug. Dat moet een automatisme worden. Het is niet alleen maar: bal hebben, dribbelen en naar voren lopen. Als je ziet wat je tegenwoordig moet doen als middenvelder, dat wordt eigenlijk steeds moeilijker."

Bazoer, die zes keer uitkwam voor Oranje, is komend weekend weer inzetbaar voor Advocaat. De middenvelder keert terug na een schorsing van drie duels. Die straf kreeg Bazoer opgelegd nadat hij na PEC Zwolle-FC Utrecht (4-3) een duw had uitgedeeld aan de vierde man

Lees ook: Advocaat: 'Als je ziet wat ze daarvoor laten, waarom zou je dan tegen zijn?'