Kruiswijk (34) hakt knoop door en beëindigt carrière vanwege slepende blessure

Kruiswijk (34) hakt knoop door en beëindigt carrière vanwege slepende blessure

28-02-2019 09:22 Laatste update: 12:54
35

Arnold Kruiswijk beëindigt na afloop van dit seizoen zijn actieve carrière. Dat meldt werkgever Vitesse donderdag via de officiële kanalen. Kruiswijk (34) kampt met een slepende rugblessure en heeft wegens aanhoudende klachten besloten om te stoppen. 

Dit seizoen kwam Kruiswijk, oud-speler van FC Groningen, Anderlecht, Roda JC en sc Heerenveen, nog niet één keer in actie namens Vitesse. Een rugblessure houdt hem al lange tijd aan de kant. In totaal kwam de verdediger tot bijna 400 officiële duels in het betaald voetbal. Hij scoorde welgeteld één keer. 

Met Vitesse won de routinier in 2017 de KNVB Beker. Hij heeft een bijzonder record op zijn naam staan. In 10 september 2006 maakte Kruiswijk het snelste eigen doelpunt in de historie van de Eredivisie. Al na negen seconden passeerde hij Groningen-doelman Bas Roorda.

Vitesse laat via de officiële kanalen weten dat Kruiswijk de rest van het seizoen stage loopt bij Vitesse O16. Naast zijn revalidatie wil hij bovendien trainerscursus TC3 gaan afronden.