Van den Brom: 'Misschien dat je dan achteraf denkt: potverdikkie'

Van den Brom: 'Misschien dat je dan achteraf denkt: potverdikkie'

28-02-2019 10:32 Laatste update: 11:22
24

AZ en trainer John van den Brom krijgen donderdagavond de kans om zich voor het derde seizoen op rij te plaatsen voor de bekerfinale. Willem II is in Tilburg de tegenstander. Van den Brom aast op revanche na twee mislukte finales én de nederlaag van zondag. 

In 2018 en 2017 verloor AZ de eindstrijd in De Kuip van respectievelijk Feyenoord (0-3) en Vitesse (0-2). Van den Brom wil zijn periode in Alkmaar afsluiten met een hoofdprijs en moet donderdagavond met zijn elftal winnen in Tilburg om de eindstrijd tegen Ajax te bereiken. AZ kan na FC Utrecht, in 2004, de eerste club worden die zich voor drie opeenvolgende finales plaatst. 

Die bijzondere serie zegt Van den Brom nu nog weinig. "Misschien, als je het dan haalt, dat je achteraf denkt: potverdikkie, daar staan we toch maar mooi. Dan hebben we dat zelf afgedwongen. Dat gevoel zal er eerder zijn dan de gedachte dat we die vorige finales tegen Vitesse en Feyenoord hebben verloren", aldus de coach in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Afgelopen zondag verloor een onherkenbaar AZ met 2-1 van Willem II. "Het was niet het elftal dat ik ken. We hebben een tikkie gehad. Elke nederlaag doet iets met spelers. Maar deze week zag ik op het trainingsveld de gretigheid weer."