Ik stond wel eens op het veld en dacht: wat slecht, geen flikker aan

"Ik stond wel eens op het veld en dacht: wat slecht, geen flikker aan"

Gepubliceerd: donderdag 28 februari 2019 om 10:46do 28-02-2019 om 10:46

Laatste update: donderdag 28 februari 2019 om 17:29do 28-02-2019 om 17:29

Björn van der Doelen mist de voetbalwereld totaal niet. Sinds zijn afscheid als prof in 2006 is de voormalig middenvelder van onder meer PSV, FC Twente en NEC andere dingen gaan doen met zijn leven. Van der Doelen (42) is tegenwoordig muzikant en acteur. 

Stoppen 'voelde als een bevrijding', vertelt hij in gesprek met Elsevier. "Ik had er ineens helemaal genoeg van. Het ging me niet om de voetbalwereld. Ik heb het leuk gehad, in goede teams gespeeld met gezellige jongens en toffe spelersvrouwen. Ik ben op mijn 24ste begonnen in een coverbandje. Ik moest er iets naast doen, maar ik heb me nooit een vreemde eend in de bijt gevoeld of zo."

"Ik stond wel eens op het veld en dacht: wat slecht, geen flikker aan. Ik liep maar wat heen en weer te rennen. Als ik dat als speler al dacht, wat moesten de mensen op de tribune dan wel niet denken?", vervolgt hij.

"De hele tijd met voetbal bezig zijn, wilde ik niet meer. Dat had ik gedaan vanaf ik klein was. Ik was een stapper, ja, maar ik leefde wel voor het voetbal. Ik was een van de fitste spelers."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws