Berghuis doet VAR-suggestie: 'Misschien iets om over na te denken'

Berghuis doet VAR-suggestie: 'Misschien iets om over na te denken'

28-02-2019 12:11 Laatste update: 12:20
95

Steven Berghuis vindt het geen gek idee als de VAR ook mag ingrijpen bij onterecht gegeven hoekschoppen. De Feyenoord-aanvaller zei dat na afloop van de bekerwedstrijd tegen Ajax, waarin de Amsterdammers scoorden uit een onterecht gegeven hoekschop.

Berghuis had direct door dat niet Jordy Clasie, maar Dusan Tadic de bal als laatst raakte. "Ja, ik zag het wel ja. Ik stond er goed achter", vertelt hij voor de camera van Voetbal International. "Dat kan, mensen maken fouten. Maar dat geeft nog geen reden om De Ligt zo vrij in te laten koppen", klinkt het schuldbewust.

Toch baalt Berghuis ervan dat de beslissing om een corner te geven niet kon worden teruggedraaid door de VAR. "Dat zou eventueel nog aangepast kunnen worden, want je ziet hoe belangrijk corners en ingooien zijn. Dus misschien iets om over na te denken", aldus Berghuis.

De Feyenoord-aanvaller zag hoe de Rotterdammers goed begonnen aan de halve finale. "Ik denk dat we er vanaf het begin goed inzaten. Als je jezelf beloont met 1, 2-0 zie je al een heel ander Feyenoord op een gegeven moment. Door de twee goals die we tegen kregen, werd het vertrouwen steeds minder."