'Jammer dat er wordt gescoord uit een onterechte hoekschop, maar het wringt niet'

'Jammer dat er wordt gescoord uit een onterechte hoekschop, maar het wringt niet'

28-02-2019 12:50 Laatste update: 13:31
79

Het wringt niet bij de Nederlandse arbitrage dat de VAR niet mag ingrijpen bij een onterecht gegeven hoekschop. Dat stelt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond daags na de overwinning van Ajax op Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. 

Daarin kwam Ajax woensdagavond uit een onterecht gegeven hoekschop op een 0-1 voorsprong via Matthijs de Ligt. "De VAR grijpt alleen in bij doelpunten, rode kaarten en strafschoppen. Die regels zijn duidelijk", reageert Van Egmond tegenover Eindhovens Dagblad. "Het is natuurlijk altijd jammer als er wordt gescoord uit een onterechte hoekschop. Maar het wringt niet. Dit weten wij."

"We laten de VAR niet bij alle spelsituaties ingrijpen, dus blijven er onterecht gegeven corners, vrije trappen en inworpen in het voetbal. Hier is volgens de opgestelde protocollen gehandeld. En daar moeten we het mee doen", vervolgt Van Egmond.

Jordy Clasie was woest nadat scheidsrechter Kevin Blom na een correcte ingreep van de middenvelder Ajax een corner gaf, terwijl op de beelden duidelijk te zien was dat Dusan Tadic de bal als laatst raakte. "Bij de tackle van Clasie kijkt de VAR alleen naar de vraag: is dit wel of geen strafschop? Dat was niet het geval, dus kunnen ze niets anders dan bevestigen dat het spel verder gaat en er dus een corner wordt genomen."

Lees ookBerghuis doet VAR-suggestie: 'Misschien iets om over na te denken'