Sarri kiest doelman: Het was heel eenvoudig, Kepa heeft een grote fout gemaakt

Sarri kiest doelman: "Het was heel eenvoudig, Kepa heeft een grote fout gemaakt"

28-02-2019 14:35
13

Kepa Arrizabalaga blijft ondanks het wisselincident 'gewoon' de eerste doelman van Chelsea. Dat vertelde manager Maurizio Sarri woensdagavond op de persconferentie na afloop van het duel met Tottenham Hotspur (2-0).

"In de komende wedstrijd of in de wedstrijd daarna zal Kepa weer keepen", aldus Sarri. Kepa moest tegen Spurs vanaf de reservebank toekijken, omdat hij zondagavond weigerde gewisseld te worden in de slotfase van de League Cup-finale tegen Manchester City. De doelman kreeg naderhand een boete.

Het was voor Sarri geen lastig besluit om tweede doelman Willy Caballero woensdagavond onder de lat te zetten. "Het was heel eenvoudig. Kepa heeft een grote fout gemaakt. Dit was een boodschap voor het team. We zijn één ploeg, geen verzameling van 25 individuen. Nu ligt het achter ons, vanaf morgen is Kepa weer bij ons."

The Blues spelen komende zondag in de Premier League een uitwedstrijd bij Fulham. Door de zege op Tottenham Hotspur is Chelsea weer dichter bij een ticket voor de Champions League. De achterstand op nummer vier Arsenal is, met een wedstrijd minder gespeeld, drie punten.