Groenendijk: 'Hoop lawaai, harde muziek, publiek erachter, het doet Engels aan'

Groenendijk: 'Hoop lawaai, harde muziek, publiek erachter, het doet Engels aan'

28-02-2019 16:36
12

Fons Groenendijk verwacht komende vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) een lastige uitwedstrijd bij De Graafschap. De trainer van ADO Den Haag stelt dat het doelpuntloze gelijkspel van eerder dit seizoen geen graadmeter is voor het komende duel.

"Dit De Graafschap is anders dan het team in de heenwedstrijd", aldus Groenendijk tegenover Omroep West. "Ze hebben er wat spelers bij, hebben meer balans in de ploeg en hebben vorige week zelfvertrouwen getankt tegen PEC Zwolle (0-3, red.). Ik ben daar recentelijk geweest. Je wint daar niet zomaar, dat heeft te maken met de atmosfeer. Een hoop lawaai, harde muziek, publiek erachter. Het doet Engels aan. Die gasten gaan. Daar gaat het bij ons ook al een paar dagen over."

Groenendijk, die met zijn ploeg op de twaalfde plaats staat in de Eredivisie, refereert in zijn betoog naar de nederlaag bij FC Emmen (3-2) van een aantal weken terug. "Wat dat betreft is Emmen-uit vergelijkbaar. De manier waarop wij daar de eerste helft spelen is niet goed. Gaan we met die instelling naar De Graafschap, dan kunnen we beter niet in de bus stappen. Ik wil de mentaliteit van de tweede helft zien. Ook tegen Ajax zagen we goede dingen."