Plannetje Ramos mislukt: één wedstrijd extra aan de kant na gele kaart tegen Ajax

Plannetje Ramos mislukt: één wedstrijd extra aan de kant na gele kaart tegen Ajax

28-02-2019 18:53 Laatste update: 19:56
124

Sergio Ramos heeft een extra schorsing opgelegd gekregen van de UEFA na zijn gele kaart in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. De aanvoerder van Real Madrid zou de returnwedstrijd tegen Ajax sowieso al missen, maar moet nu één extra Champions League-wedstrijd brommen.

Ramos pakte in de 88ste minuut van de heenwedstrijd in Amsterdam, vlak nadat Real Madrid op een 1-2 voorsprong was gekomen, een gele kaart na een overtreding op Kasper Dolberg, in de wetenschap dat hij dan met een schone lei aan de kwartfinales zou kunnen beginnen. Na afloop van de wedstrijd gaf hij ook toe dat de kaart een 'bewussie' was, al trok hij die verklaring later alweer in.

Wedden

Meer odds

De UEFA opende deze week een onderzoek naar Ramos, die officieel 'in staat van beschuldiging' werd gesteld. Volgens de Europese voetbalbond maakte de centrale verdediger zich schuldig aan onsportief gedrag, waardoor hij één wedstrijd extra geschorst wordt, meldt onder meer Marca. Wanneer Real Madrid op dinsdag 5 maart afrekent met Ajax, moet Ramos ook de eerste kwartfinalewedstrijd aan zich voorbij laten gaan.