'Veel Nederlandse clubs wilden Samuel huren, maar het was niet interessant'

'Veel Nederlandse clubs wilden Samuel huren, maar het was niet interessant'

28-02-2019 22:09 Laatste update: 22:13
12

Samuel Armenteros kan nog vertrekken bij Benevento, maar heeft besloten om het seizoen af te maken in de Serie B. De Zweedse spits is bij zijn club overbodig en speelde het afgelopen jaar al op huurbasis in de Major League Soccer bij Portland Timbers. Afgelopen winter keerde hij terug bij Benevento.

Zijn zaakwaarnemer Fredrik Risp vertelt dat donderdag aan Fotbollskanalen. "Samuel blijft", zegt hij. Er was een aantal clubs uit Nederland dat Armenteros wilde huren, maar van een transfer kwam het niet.

"Er waren veel Nederlandse clubs die Samuel afgelopen januari wilden huren, maar het was niet interessant genoeg voor Benevento. Nadat de transfermarkt gesloten was, waren er wat clubs uit Azië en de MLS die zich hebben gemeld, maar Samuel blijft. Hij wil Benevento terugbrengen naar de Serie A."

"We houden alle deuren open, maar hij heeft nog een contract bij Benevento, dus de bal ligt bij hen", vervolgt Risp. "Er is geen club die een aantrekkelijk bod heeft gedaan, dus Benevento houdt hem liever in Italië."

Maar wat gebeurt er na dit seizoen? "Het is Benevento dat bepaalt. Daarna zullen er altijd clubs komen, maar Benevento heeft duidelijk gemaakt dat hij tot de zomer blijft. Daarna kun je kijken of de club in de Serie B blijft of promoveert naar de Serie A."