Heerenveen bedankt voor advies van groep-Van der Velde: 'De trein dendert verder'

Heerenveen bedankt voor advies van groep-Van der Velde: 'De trein dendert verder'

01-03-2019 08:00 Laatste update: 10:01
27

SC Heerenveen ziet vooralsnog niets in de plannen van Riemer van der Velde, meldt de Leeuwarder Courant vrijdagochtend. Directeur Cees Roozemond heeft met de groep-Van der Velde, bestaande uit onder meer Gertjan Verbeek en Foppe de Haan, om de tafel gezeten, maar laat het advies van de oud-voorzitter links liggen.

Van der Velde en de zijnen dachten volgens de plaatselijke krant aan 'denktanks van tien tot twaalf personen', die moesten helpen om Heerenveen op sportief en commercieel gebied de weg omhoog te laten vinden. "Maar we kunnen nu niet alles stilzetten. We pakken al veel zaken aan, ook voor de korte termijn", oordeelt Roozemond. "De trein rijdt verder, we denderen door. Het voorstel van Van der Velde en de vijf anderen is daarom nu geen optie."

Wedden

Meer odds

Roozemond werkt met het huidige managementteam aan een plan om het financieel kwakkelende Heerenveen er weer bovenop te krijgen. "We komen op korte termijn met een hoogwaardig beleidsplan naar buiten." Eén van de pijlers is de renovatie van trainingscomplex Skoatterwâld. "Daar willen we fondsen voor vrijmaken. Bijvoorbeeld door bij de verkoop van een speler een percentage van de opbrengst te reserveren."

Lees ook: Verbeek, Van der Velde en De Haan werken aan plan: 'Club reageert nauwelijks'