Grote zorgen voor Real Madrid: na Ramos dreigt ook Varane duel met Ajax te missen

Grote zorgen voor Real Madrid: na Ramos dreigt ook Varane duel met Ajax te missen

01-03-2019 09:12
178

Defensieve zorgen bij Real Madrid in aanloop naar de return tegen Ajax in de achtste finale van de Champions League. Na Sergio Ramos dreigt nu ook Raphaël Varane het duel met de Amsterdammers te missen.

Dat melden de Spaanse sportkranten Marca en AS. Varane liep in de clash met FC Barcelona in de halve finale van de Copa del Rey een knieblessure op. Door de schorsing van Nacho lijkt hij zaterdag noodgedwongen te moeten spelen. Dan is Barça in de competitie de tegenstander. Het treffen met Ajax van dinsdag 5 maart lijkt dan echter te veel van het goede voor de Fransman. Dat is een flinke domper voor Real, dat ook aanvoerder Sergio Ramos al moet missen.

Voor trainer Santiago Solari zijn de zorgen groot. Mocht Varane niet inzetbaar zijn tegen Ajax, dan lijkt hij een beroep te moeten doen op Nacho en Jesus Vallejo. Die twee zijn niet op elkaar ingespeeld en laatstgenoemde is bovendien pas net hersteld van een blessure. Nacho en Vallejo vormden voor het laatst in januari 2018 samen de achterhoede van de Koninklijke. Het laatste optreden van Vallejo dateert van half december.

Real kampt met een kleine vormcrisis in aanloop naar de return met Ajax. De Spaanse grootmacht verloor van Girona (1-2) en Barça (0-3) en wist Levante slechts nipt te verslaan (2-1). Het eerste duel met de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena werd met 1-2 gewonnen.