Nieuws uit de Galgenwaard: trots FC Utrecht bijna twee ton rijker dankzij loterij

Nieuws uit de Galgenwaard: trots FC Utrecht bijna twee ton rijker dankzij loterij

01-03-2019 11:45 Laatste update: 12:56
19

FC Utrecht is er voor het negende jaar op rij in geslaagd om meer dan honderdduizend euro in te zamelen via de VriendenLoterij. Dit jaar mochten de Domstedelingen een recordbedrag van ruim 172 duizend euro in ontvangst nemen, zo maakt de nummer zeven van de Eredivisie vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen.

Voor elk verkocht VriendenLoterij-lot gaat de helft naar een door de speler gekozen instelling, bijvoorbeeld zijn of haar favoriete voetbalclub. "De betrokkenheid van onze supporters bij de club is hoog. Dat is alom bekend, en blijkt ook weer uit het feit dat er zo massaal met de VriendenLoterij wordt meegespeeld voor FC Utrecht", laat commercieel directeur Joost Broerse weten via de clubsite.

De Domstedelingen willen de opbrengst van de loterij gebruiken voor de eigen jeugdopleiding. De club wil meer aandacht besteden aan extra scholing voor zijn jeugdspelers, zodat zij een maatschappelijke carrière kunnen opbouwen na of tijdens hun voetballoopbaan. "Het doet ons goed dat we onze academie, dankzij onze achterban, van een dergelijke impuls kunnen voorzien", aldus Broerse.