Bayern München lijkt akkoord over transfer: 'Maar gratis is onbestaanbaar'

Bayern München lijkt akkoord over transfer: 'Maar gratis is onbestaanbaar'

01-03-2019 14:35
29

Timo Werner heeft een akkoord bereikt met Bayern München. Dat meldt BILD. RB Leipzig, de huidige werkgever van de 22-jarige aanvaller, laat hem echter niét zomaar gaan.

Het Duitse BILD meldt vrijdag dat Werner en zaakwaarnemer Karl-Heinz Förster een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Bayern. Dat betekent niet automatisch dat de aanvaller aan het einde van het seizoen naar München verhuist, want RB Leipzig moet eerst groen licht geven. Nadeel voor de Duitse subtopper is dat het contract van Werner nog maar één jaar doorloopt.

"Van een transfer is geen sprake", benadrukt Ralf Rangnick, trainer en sportief directeur van RB Leipzig. "Daarvoor moeten we eerst overeenstemming bereiken met een andere club en dat is niet het geval. Niemand van Bayern heeft ons benaderd."

RB Leipzig is in elk geval niet van plan om Werner gratis van de hand te doen aan het einde van zijn contract. "Een gevalletje Leon Goretzka of Robert Lewandowski (beiden vertrokken transfervrij naar Bayern, red.) zal ons niet overkomen met Werner. Dat is onbestaanbaar en dat weten Timo en zijn zaakwaarnemer ook."

Lees ook: 'Bayern-deal van 80 miljoen bijna rond; meer spelers op weg naar recordkampioen'