Ajax en Feyenoord blijven achter wens staan ondanks spandoek: 'Ronduit walgelijk'

Ajax en Feyenoord blijven achter wens staan ondanks spandoek: 'Ronduit walgelijk'

01-03-2019 21:33 Laatste update: 02-03-2019 07:43
134

Feyenoord, Ajax en de supportersvereniging van de Amsterdamse club spreken schande van het grote spandoek in De Kuip tijdens de halve finale van de KNVB Beker. De partijen blijven echter achter de wens staan om de Klassieker komend seizoen weer met uitpubliek te spelen.

"Al komt dit de onderlinge sfeer natuurlijk niet ten goede", laat een woordvoerder van Feyenoord weten aan het Algemeen Dagblad. "Als inderdaad sprake is van het bewust aanbrengen van genoemde verwijzingen is dat ronduit walgelijk. En verpest, zoals zo vaak, een enkeling het toch weer voor de rest. We zullen uiteraard proberen te achterhalen wie dit heeft gedaan."

Wedden

Meer odds

Ajax noemt de verwijzingen naar de overleden supporter Carlo Picornie en Abdelhak Nouri 'onsmakelijk'. De supportersvereniging van de Amsterdammers sluit zich aan bij FSV De Feijenoorder en rept van een 'verwerpelijk' spandoek. De actie heeft desondanks geen gevolgen voor de gesprekken over een einde van het verbod op uitsupporters tijdens onderlinge duels.

'De burgemeesters willen een plan van de clubs en supportersverenigingen, waarin ze moeten aantonen dat de relaties verbeterd zijn', meldt het AD. Ook moeten ze uitleggen hoe de politie-inzet volgens hen tot een minimum beperkt kan worden. Rotterdam zal daarna bekijken of 'een wedstrijd met uitpubliek onder normale omstandigheden mogelijk is'.

Lees ookVan Hanegem schaamt zich diep: "Wie dit doet, kan geen echte Feyenoorder zijn"