Roda maakt einde aan zegereeks FC Twente, Sparta en Go Ahead lopen in

01-03-2019 22:03 Laatste update: 22:14
88

FC Twente heeft vrijdag zijn perfecte winterperiode in de Keuken Kampioen Divisie zien eindigen. De Tukkers speelden met 1-1 gelijk bij Roda JC, waardoor Sparta en Go Ahead Eagles weer wat dichterbij kruipen.

Twente leed op 30 november voor het laatst puntenverlies in de Eerste Divisie, maar maakte in Kerkrade geen overtuigende indruk. Roda kwam op voorsprong dankzij topscorer Mario Engels. Aitor Cantalapiedra zorgde na 65 minuten uit het niets voor de gelijkmaker. Twente kwam daarna beter in de wedstrijd, maar zeven minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop. Doelman Joël Drommel redde op de inzet van Engels en keerde ook de rebound.

Sparta stond lange tijd met 0-1 achter tegen RKC Waalwijk, maar won dankzij goals van Laros Duarte en Halil Dervisoglu toch nog met 2-1 op Het Kasteel. Go Ahead Eagles won op De Adelaarshorst met 2-0 van MVV Maastricht, mede door een blunder van doelman Luuk Koopmans. Sparta en Go Ahead passeren FC Den Bosch, dat niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Jong Ajax.

Twente heeft na 27 wedstrijden zestig punten. Sparta (51 punten), Go Ahead (50) en Den Bosch (49) volgen op gepaste afstand.