Nederlandse LA Galaxy-baas tikt 5,3 miljoen af: grootverdiener Dos Santos vertrekt

Nederlandse LA Galaxy-baas tikt 5,3 miljoen af: grootverdiener Dos Santos vertrekt

02-03-2019 07:52 Laatste update: 10:24
24

Los Angeles Galaxy gaat niet verder met grootverdiener Giovani Dos Santos. De 29-jarige Mexicaan had nog een contract tot het einde van het jaar, maar worstelt al lange tijd met blessures en wordt niet ingeschreven voor het komende Major League Soccer-seizoen.

Volgens Dennis te Kloese, de Nederlandse algemeen directeur van LA Galaxy, is een contractontbinding het beste voor beide partijen. "Wij zullen met Giovani en zijn zaakwaarnemers gaan praten over een oplossing. Onze waardering voor hem is groot en wij wensen Giovani alle succes in de toekomst", laat hij weten op de clubsite van de Californiërs.

Wedden

Meer odds

Volgens de LA Times moest men van Dos Santos af om aan de MLS-regels te kunnen voldoen. Amerikaanse clubs mogen beschikken over maximaal drie designated players, die meer verdienen dan het Amerikaanse salarisplafond voorschrijft. Die drie plekken worden momenteel opgevuld door Zlatan Ibrahimovic, Romain Alessandrini en Dos Santos' broer Jonathan. De contractontbinding van de oudste Dos Santos-broer is een dure operatie: de afgelopen jaren streek hij een salaris van 5,3 miljoen euro op in Californië, een bedrag dat hij nu als 'exitpremie' meekrijgt.