'Heel wat aanbiedingen' voor Schöne: 'Europa, titelstrijd: wat wil je nog meer?'

'Heel wat aanbiedingen' voor Schöne: 'Europa, titelstrijd: wat wil je nog meer?'

Gepubliceerd: zaterdag 2 maart 2019 om 08:59za 02-03-2019 om 08:59

Lasse Schöne is trots op zijn onlangs verkregen record. De Deense routinier speelde tegen Feyenoord zijn 270ste officiële wedstrijd in het Ajax-shirt, waardoor hij landgenoot Sören Lerby aflost als de buitenlandse speler met de meeste optredens namens Ajax.

De 32-jarige controleur kwam in de zomer van 2012 over van NEC en heeft het nog altijd goed naar zijn zin in Amsterdam, vertelt hij aan Ajax TV. "Ik heb door de jaren heen wel wat aanbiedingen gehad, om iets anders te doen. Maar ik ben een gevoelsmens: pas als alles honderd procent klopt, wil ik Ajax pas verlaten. En anders blijf ik liever hier. Mijn gevoel was nooit honderd procent. En dan wil ik ook niet weg, om het weggaan."

Schöne is de langst dienende speler binnen de Amsterdamse selectie en heeft inmiddels een warme band opgebouwd met Ajax. "De club en de mensen die hier werken zijn fantastisch. Ik kom hier nog steeds elke dag met plezier. Er moet wel heel wat tegenover staan, wil ik dit achter me laten", aldus de Deen, die nog genoeg heeft om voor te strijden. "Je speelt voor het kampioenschap, voor Europees voetbal: wat wil je nog meer?"

Bekijk ook: De Boer, Bosz, Ten Hag én Van der Velde spreken Ajax-jubilaris Schöne toe

Poll

Hoort Schöne bij Ajax in de basis?

(4240 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws