Romario weer bij PSV: 'Wim Kieft was één van mijn beste partners ooit in de spits'

Romario weer bij PSV: 'Wim Kieft was één van mijn beste partners ooit in de spits'

02-03-2019 12:29
79

Romario staat zaterdagmiddag op een praalwagen die tijdens de carnavalsoptocht door Eindhoven wordt gereden. De Braziliaanse steraanvaller van weleer is teruggekeerd in Nederland en haalt herinneringen op aan zijn periode bij PSV.

Romario speelde vijf seizoenen in Nederland en scoorde er lustig op los voor PSV. "Ik ben vereerd dat ik deel uitmaak van de historie van PSV", zegt de voormalig superster tegen De Telegraaf. "Dankzij deze club heb ik mijn naam kunnen vestigen in de internationale voetballerij."

De Braziliaan hoopt tijdens zijn verblijf in Nederland Wim Kieft nog tegen het lijf te lopen. "Wim was een van mijn beste partners ooit in de spits", vertelt Romario. "We waren heel verschillend, maar zowel binnen als buiten het veld hadden we een goede band met elkaar. We hebben PSV aan veel goals en prijzen geholpen."

Toch deed Romario heel Nederland in 1994 pijn door Oranje in de kwartfinales van het WK in de Verenigde Staten met 3-2 te kloppen. "Dat was een heel speciale wedstrijd. Het scheelde niet veel, of Nederland was doorgegaan."