Stam 'wordt geen trainer bij Ajax': 'Denk dat de beeldvorming daarover anders is'

Stam 'wordt geen trainer bij Ajax': 'Denk dat de beeldvorming daarover anders is'

02-03-2019 12:55 Laatste update: 13:08
37

Jaap Stam denkt niet dat hij ooit nog hoofdtrainer zal worden bij Ajax. De coach van PEC Zwolle, die deze winter het stokje in Overijssel overnam van John van 't Schip, denkt dat de Ajacieden daar niet op zitten te wachten.

Stam wordt al een tijdje in verband gebracht met het hoofdtrainerschap bij Feyenoord, maar als voormalig trainer van Jong Ajax behoort ook een nieuw dienstverband in Amsterdam tot de mogelijkheden. "Nee, dat denk ik niet", zegt Stam tegen De Telegraaf. "Niet dat ik dat niet wil, maar ik denk dat de beeldvorming daarover heel anders is bij Ajax."

"Dat is mijn idee een beetje", legt Stam verder uit. "Het is ook niet dat dat een must is. Ik wil uiteindelijk naar de top. Soms moet dat via een omweg. Dat is in mijn geval zo. Ik heb door een ander carrièreverloop niet de kans gehad, zoals andere trainers binnen Ajax, PSV en Feyenoord."

"Het is niet zo dat ik daar vanuit de jeugd een hele tijd gespeeld heb, er vervolgens als trainer ben ingestapt en als kind van de club een kans als hoofdcoach heb gekregen. Je moet werken aan jezelf en de kans krijgen je alsnog te laten zien."