'Juventus denkt aan trainerswissel na Europees debacle: oude bekende in beeld'

'Juventus denkt aan trainerswissel na Europees debacle: oude bekende in beeld'

02-03-2019 14:36
11

Antonio Conte is volgens Corriere dello Sport in beeld om terug te keren bij Juventus, de club die hij in 2014 verliet om bondscoach van Italië te worden. Conte werd destijds opgevolgd door Massimiliano Allegri, die nog steeds de scepter zwaait in Turijn.

Corriere dello Sport vraagt zich echter af hoe lang de positie van Allegri nog houdbaar is. De 51-jarige trainer is hard op weg om Juventus naar de achtste Serie A-titel op rij te gidsen, maar De Oude Dame staat op de rand van Champions League-uitschakeling. Juventus werd in de achtste finale gekoppeld aan Atlético Madrid en verloor de heenwedstrijd met 2-0.

De pijnlijke nederlaag in Madrid wordt Allegri naar verluidt zwaar aangerekend. Het contract van de trainer loopt weliswaar door tot medio 2020, maar volgens de Italiaanse sportkrant is het niet ondenkbaar dat Juventus toch weer uitkomt bij Conte. De 49-trainer is clubloos sinds zijn vertrek bij Chelsea en heeft nog altijd contact met de invloedrijke Agnelli-familie, de drijvende kracht achter het FIAT-concern.