Update: Barcelona neemt per direct afscheid van middenvelder: contract ontbonden

Update: Barcelona neemt per direct afscheid van middenvelder: contract ontbonden

04-03-2019 12:09 Laatste update: 13:47
35

Na Andrés Iniesta gaat ook Sergi Samper FC Barcelona inruilen voor het Japanse Vissel Kobe. Dat meldt het Catalaanse El Nacional zaterdag.

Volgens El Nacional kan de transfer in de komende dagen worden bevestigd door de clubs De 24-jarige middenvelder speelt al jaren bij Barcelona, maar brak daar nooit door. Samper werd vorig seizoen verhuurd aan Las Palmas, waar hij mede door blessures slechts twee wedstrijden in actie kwam. Samper maakte in het seizoen 2015/2016 voor het laatst officiële minuten in Barcelona 1. Daarvoor speelde hij in Barcelona B.

Samper gaat hoogstwaarschijnlijk Iniesta én voormalig Barcelona-speler David Villa achterna. Henri Mikitani is de eigenaar van Vissel Kobe en is tevens de CEO van Rakuten, de hoofdsponsor van Barcelona. Mikitani speelde ook een belangrijke rol in de transfer van Iniesta, die sinds het begin van dit seizoen in Japan speelt.

De transfer van Samper naar Japan is nog niet helemaal rond, maar wel in de afrondende fase. Het is nog niet duidelijk of het om een verkoop of transfervrije move gaat. Zijn contract loopt tot de zomer van 2019. 

Samper werd twee seizoenen geleden in verband gebracht met een (huur)transfer naar Ajax.

Update 04/03 12.09: De weg ligt open voor Samper om aan de slag te gaan in Japan. FC Barcelona maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat het contract van de 24-jarige middenvelder in overleg is ontbonden. Later op de dag volgt er een persconferentie. Spaanse media verwachten dat Samper daar bevestigt dat hij zijn loopbaan vervolgt in Azië.