IFAB kondigt vier nieuwe regels aan: hands altijd hands, geen aanvallers in muur

IFAB kondigt vier nieuwe regels aan: hands altijd hands, geen aanvallers in muur

Gepubliceerd: zaterdag 2 maart 2019 om 20:54za 02-03-2019 om 20:54

Het voetbal ondergaat per ingang van komend seizoen een aantal spelregelwijzigingen. De internationale spelregelcommissie IFAB pakt het wisselen, de handsbal, de doeltrap en aanvallers in de muur aan, zo werd tijdens een bijeenkomst in Aberdeen besloten, meldt AP.

Wisselspelers
Spelers die gewisseld worden dienen het veld voortaan bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn te verlaten en niet langer, zoals nu, bij de middenlijn aan de zijkant van het veld. Die aanpassing moet tijdrekken tegengaan.

Handsbal
Een handsbal in een aanvallende situatie is vanaf komend seizoen altijd hands. De intentie is straks niet meer relevant. Als een speler de bal met de hand raakt en uit die aanval valt een doelpunt, dan wordt dat moment afgefloten.  Op dit moment is het zo dat er wordt gekeken of er opzet in het spel is.

Doeltrap
Een keeper hoeft niet langer de bal uit het zestienmetergebied te werken. Zijn verdedigers mogen de bal óók daarbinnen aannemen.

Aanvallers in de muur
Het is straks niet meer toegestaan om als aanvaller in de muur te gaan staan bij een vrije trap. De aanvallende partij tracht op die manier het zicht van de doelman te belemmeren, maar moet straks minstens een meter van de muur verwijderd zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws