Arbiter Bax dankt VAR na Heracles-Utrecht: 'Ga naar huis met juiste beslissingen'

Arbiter Bax dankt VAR na Heracles-Utrecht: 'Ga naar huis met juiste beslissingen'

02-03-2019 21:58 Laatste update: 03-03-2019 09:38
27

Scheidsrechter Christiaan Bax is van mening dat hij dankzij de VAR twee keer de juiste beslissing heeft genomen tijdens Heracles Almelo – FC Utrecht (1-5). Hij gaf Jesper Drost van de thuisploeg een rode kaart en legde de bal op de stip na een overtreding op Riechedly Bazoer.

"Er zijn heel veel omgevingsfactoren die je proberen te beïnvloeden, maar de enige manier om die wedstrijd correct te blijven fluiten is om rustig en rationeel te blijven", vertelt Bax bij FOX Sports. "Dat moet je ook bij dat scherm doen. Daar neem ik al mijn tijd voor. Uiteindelijk is het voor mij niet leuk dat ik twee keer naar het scherm moet, maar ga ik wel naar huis met de juiste beslissingen."

Waar voor Bax geen twijfel bestaat over de beslissingen, voelt Heracles-trainer Frank Wormuth zich benadeeld. "Toen ik hier kwam, dacht ik: hier is het goed", stelt de Duitser. "Hier worden geen schwalbes gemaakt in de zestien meter en de scheidsrechters laten een hoop doorgaan. Maar inmiddels heb ik het nodige gezien en meegemaakt."

Wormuth vindt dat spelers zich te makkelijk laten vallen. "De VAR kijkt na of er sprake was van aanraking, ook als die licht was. Maar ik geloof gewoon niet dat een speler van 80 kilo, die goed getraind is en een atleet is, omvalt na een lichte beroering."

Lees ook: FC Utrecht pakt zesde plek in Almelo; VAR eist de hoofdrol op