Van Bommel legt basisdebutanten PSV langs de meetlat: 'Mo maakt zich niet druk'

Van Bommel legt basisdebutanten PSV langs de meetlat: 'Mo maakt zich niet druk'

03-03-2019 07:02 Laatste update: 21:32
44

PSV-trainer Mark van Bommel heeft niets dan lof voor basisdebutanten Michal Sadílek en Mohammed Ihattaren. De tieners grepen hun kans tijdens de 0-2 zege bij Excelsior in de Eredivisie.

"Doe het maar eens. Ga er maar eens staan na drie gelijke spelen", zegt Van Bommel in gesprek met FOX Sports over groeibriljantje Ihattaren. "Dit is volgens mij de vijfde keer dat hij meedoet, hij is net zeventien jaar geworden." De coach is zeer gecharmeerd van de spelmaker. "Een heel functionele voetballer waar je als liefhebber heel graag naar kijkt. Mo is heel rustig, hij maakt zich niet druk. Het is mooi dat hij goede mensen om zich heen heeft die hem goed begeleiden."

De negentienjarige Sadilek maakte een rustige indruk tijdens zijn eerste basisoptreden voor PSV in de Eredivisie. "Sadílek speelt altijd zo. Vorig jaar was hij mijn aanvoerder bij Onder 19, toen speelde hij ook zo. Hij is een onverstoorbare jongen die altijd zijn niveau haalt. Die hard werkt, die slim is en ziet waar de vrije man is. Een allround-middenvelder. Ik maak me ook niet druk om de jonge gasten erin te zetten, want het niveau op de training is enorm hoog."

Ook het algehele optreden van de koploper kon Van Bommel bekoren. "Als je naar het resultaat kijkt, en daar kijk je altijd naar, dan is het positief. Je moet blij zijn dat je wint. Wij zijn na drie gelijke spelen niet in de situatie om hard van stapel te lopen. Het was zonder echt spectaculair voetbal, maar wel degelijk. We hadden wel meer afstand moeten nemen van Excelsior."

Lees ook: PSV maakt geen fout en wint dankzij uitblinkende Bergwijn van Excelsior