'Kepa-moment' bij Vitesse: '100 kilo tegen 60 kilo, daarmee kon ik hem stoppen'

'Kepa-moment' bij Vitesse: '100 kilo tegen 60 kilo, daarmee kon ik hem stoppen'

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 07:36zo 03-03-2019 om 07:36

Laatste update: zondag 3 maart 2019 om 09:04zo 03-03-2019 om 09:04

Mohammed Dauda viel zaterdag met een hersenschudding uit bij Vitesse tijdens de 4-1 zege op NAC Breda. De Ghanese aanvaller, die wordt gehuurd van Anderlecht, moest na ruim een half uur naar de kant, maar had daar zelf aanvankelijk geen trek in.

De clubarts van de Arnhemmers stelde vast dat Dauda niet verder mocht. "Hij zei: 'geen schijn van kans'. Onze dokter was daarmee de man van de wedstrijd", reageert trainer Leonid Slutsky bij de NOS. "Dauda's situatie leek wel een beetje op die van Kepa, eigenlijk", grapt de Rus. "Maar het was eenvoudig om hem tegen te houden. Dauda bleef buiten de lijn staan en ik versperde hem de weg. Honderd kilo tegen zestig kilo, daarmee kon ik hem stoppen."

Vitesse boekte zaterdag de derde overwinning op rij, ondanks een zwakke eerste helft. "Het was verschrikkelijk", vertelt Slutsky aan de Gelderlander. "Het tempo lag zo ontzettend laag, we speelden veteranenvoetbal. In de rust heb ik benadrukt dat als we zo bleven spelen, we niet gingen winnen."

In de tweede helft zag Slutsky 'een heel ander team'. "We waren agressief, het tempo ging omhoog en we hadden totale controle over de wedstrijd. Het was een enorm verschil met de eerste helft. Hoe dat kan? Als ik daar toch een antwoord op zou hebben, dan hadden we echt niet zo gespeeld in de eerste helft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws