Neymar: 'Ik kreeg onterecht veel schuld, meeste gewicht komt op mijn schouders'

Neymar: 'Ik kreeg onterecht veel schuld, meeste gewicht komt op mijn schouders'

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 07:55zo 03-03-2019 om 07:55

Onder anderen scheidsrechter Björn Kuipers had op het WK in Rusland vorige zomer de buik vol van het theatrale gedrag van Neymar. De Braziliaanse ster begon zelfs aan zichzelf te twijfelen door alle kritiek op zijn valpartijen, vertelt hij.

"Ik begon al mijn momenten op het WK terug te kijken en dacht: kan het zo zijn dat ik mij echt laat vallen?", vertelt Neymar in gesprek met Esporte Espetacular van Globo TV.

De 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain voelde dat de verwachtingen van het land op zijn schouders drukten. De Brazilianen werden in de kwartfinale uitgeschakeld door België. "Ik denk dat ik onterecht veel de schuld kreeg. Maar ik wist dat ik dat kon verwachten, want zo is het altijd geweest. Als Brazilië verliest, komt het meeste gewicht op mijn schouders terecht."

"Fernandinho was een andere speler die kritiek kreeg op een manier die ik niet kan begrijpen", vervolgt Neymar, die zelf pas kort voor het WK hersteld was van een voetblessure. Mede daardoor kon hij zijn stempel niet drukken in Rusland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws