Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord

'Bruma is een buitenkansje voor Feyenoord en Van Wolfswinkel een goede optie'

'Bruma is een buitenkansje voor Feyenoord en Van Wolfswinkel een goede optie'

03-03-2019 09:28
101

Voor Feyenoord eindigt het seizoen in mineur door de bekeruitschakeling tegen Ajax. De selectie van de Rotterdamse club heeft komende zomer behoefte aan vers bloed, maar Arno Vermeulen weet dat de kas in De Kuip niet zo vol is als bij de rivalen.

De NOS-commentator ziet desondanks voldoende mogelijkheden. "Feyenoord moet gaan voor jongens die bewezen hebben dat ze goed zijn en het niet gooien op jonge jongens die zich nog moeten bewijzen. Ik kijk dan naar Nederlanders in het buitenland die misschien een klein deukje hebben", zegt Vermeulen op de website van zijn werkgever.

"Iemand als Jeffrey Bruma. Zijn contract loopt ten einde en wordt nu verhuurd door Wolfsburg aan Schalke 04", stelt Vermeulen. "Hij heeft ook de goede leeftijd (27 jaar, red.) voor Feyenoord en is in mijn ogen echt een buitenkansje want ze moeten echt de defensie versterken. Daar zou je dan Karim Rekik van Hertha of Wesley Hoedt, die bij Celta de Vigo speelt, aan kunnen toevoegen."

"Voor het middenveld zou ik gaan voor Ruud Vormer", gaat Vermeulen verder. "Hij heeft dynamiek en de mentaliteit. Ricky van Wolfswinkel zou een goede optie zijn voor de spits. Hij scoort overal en is sterk. Misschien kan je hem koppelen aan Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag. Hij heeft iets bijzonders, hoewel het moeilijk in te schatten is of hij het niveau aankan."

Vermeulen komt tot slot met nog één advies. "Ik zou ook proberen om Tahith Chong van Manchester United te huren. Waarom zou hij zich niet voor één jaar in Rotterdam willen ontwikkelen? Je moet in ieder geval mensen halen want een elftal met vijf jeugdspelers is gedoemd te mislukken."