'Real Madrid vreest: Ajax kan Barça-tactiek gebruiken tegen gevaarlijke Vinicius'

'Real Madrid vreest: Ajax kan Barça-tactiek gebruiken tegen gevaarlijke Vinicius'

03-03-2019 15:42
111

Real Madrid vreest dat Ajax de tactiek van FC Barcelona gaat kopiëren in de Champions League-return van aanstaande dinsdag. Dat meldt SPORT. In de laatste Clásico werd Vinicius Junior vakkundig uit de wedstrijd gespeeld - en daar zou Ajax een voorbeeld aan kunnen nemen.

Real Madrid ging zaterdag voor de tweede keer in vier dagen onderuit tegen aartsrivaal Barcelona. Niet alleen de nederlaag deed pijn, óók het feit dat Barça een antwoord vond op de gevaarlijke Vinicius baart Real zorgen, aldus SPORT. Over twee dagen komt Ajax op bezoek in Madrid. De thuisploeg verdedigt een 1-2 voorsprong uit de heenwedstrijd.

Barça zette zaterdagavond een dubbele dekking op Vinicius, waardoor het Braziliaanse wonderkind geen moment in de wedstrijd zat. 'Dat zal Ajax ook hebben gezien', schrijft SPORT. 'Sergi Roberto deed het perfect als rechtsback, door Vinicius kort te dekken. Ivan Rakitic en Gerard Piqué waren vervolgens altijd in de buurt om de ruimte achter Roberto in te vullen.'

Dinsdagavond wacht Noussair Mazraoui de schone taak om Vinicius te bespelen en Real Madrid 'het tegengif' toe te dienen. 'Hij liet in de eerste wedstrijd zien dat hij een snelle rechtsback is, maar hij liet soms ook wat steken vallen. Lasse Schöne en vooral Matthijs de Ligt moeten er staan om hem te helpen. Real Madrid zal die Barça-tactiek vrezen', besluit SPORT.