Labiel Heerenveen wint ternauwernood van Willem II na dramatische tweede helft

Labiel Heerenveen wint ternauwernood van Willem II na dramatische tweede helft

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 16:22zo 03-03-2019 om 16:22

Laatste update: zondag 3 maart 2019 om 16:29zo 03-03-2019 om 16:29

Drie dagen na het bereiken van de bekerfinale is Willem II tegen een competitienederlaag aangelopen in Friesland. Op bezoek bij sc Heerenveen speelden de Tilburgers een dramatische eerste helft. Twee goals en sterk spel na rust bleken niet voldoende voor een ultieme comeback: 4-2. 

Al na tien minuten stond het in Abe Lenstra Stadion 2-0. Eerst werkte Michel Vlap fraai af na een goede voorbereidende actie van Sam Lammers. Even later ging de bal op de stip en verscheen de naam van Lammers op het scorebord. 

Een vernedering voor Willem II dreigde toen het na een halfuur zelfs 3-0 werd. Lammers tekende voor de derde Friese treffer. De goal van de PSV-huurling werd in eerste instantie overigens afgekeurd vanwege buitenspel, maar na inmenging van de VAR ging het feestje alsnog door. 

Na de pauze liet Heerenveen, dat al het hele seizoen slecht presteert voor eigen publiek, z'n labiele kant zien. Opeens lukte er niets meer en Willem II knokte zich knap terug. Alexander Isak (54e minuut) en Vangelis Pavlidis (62e minuut) maakten er 3-2 van. Het wachten was op de gelijkmaker, maar de Tricolores moesten na een rode kaart voor Thomas Meissner gas terugnemen. Op het middenveld ging de Duitse verdediger onbesuisd door op de achillespees van Lammers.

Zelfs met tien man moest Heerenveen in de slotfase alsnog alle zeilen bijzetten om de drie punten in eigen huis te houden. Daniel Crowley schoot in de slotminuten op de paal. Het was definitief voorbij toen Ben Rienstra in blessuretijd scoorde. Daarmee stelde hij de tweede thuisoverwinning (!) van het seizoen veilig voor de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink. 

Door de zege is Heerenveen (30 punten) op de ranglijst over Willem II (27 punten) heengekropen. De Friezen staan op plek negen, de Brabanders zakken één plek, naar de elfde stek. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws