Groningen en VVV wisselen van plek na hectisch duel met twee keer rood

03-03-2019 16:24 Laatste update: 18:41
41

FC Groningen is de nieuwe nummer acht van de Eredivisie. In een hectische wedstrijd met twee rode kaarten werd VVV-Venlo, dat daalt naar de negende plaats, met 3-2 over de knie gelegd. Iliass Bel Hassani kroonde zich tot matchwinner.

Groningen begon uitstekend aan 2019 met dertien punten uit de eerste zes wedstrijden. Die reeks kreeg zondagmiddag een vervolg tegen VVV, al ging het niet van een leien dakje. De bezoekers uit Venlo kwamen in de eerste helft op voorsprong. Danny Post volleerde een afvallende bal stijf in de kruising: 0-1.

Het antwoord van Groningen bleef niet lang uit. Peter van Ooijen maakte hands in de zestien en Mimoun Mahi benutte de penalty. Even later kwam VVV met tien man te staan. Verdediger Moreno Rutten kreeg in eerste instantie geel voor een charge op Tim Handwerker, maar na inmenging van de VAR kon hij gaan douchen.

Voor rust maakte Groningen de comeback compleet. De bal ging weer op de stip, nu na een overtreding van Peniel Mlapa, en Mahi hield weer zijn hoofd koel: 1-2. De tweede helft leek een makkelijk klusje te worden voor Groningen, maar niets bleek minder waar. Amper een minuut na rust trok Mlapa de stand weer gelijk na slecht verdedigen van de thuisploeg.

Het tiental van VVV kreeg vervolgens kansen op de 2-3, maar Groningen overleefde en had het aan Bel Hassani te danken dat het bij de finishlijn met drie punten stond. De winterversterking scoorde met een vlammend afstandsschot. Ritsu Doan haalde het eindsignaal overigens niet. Hij kreeg net als Rutten een rode kaart.