'Sporting, Guangzhou Evergrande en grootverdiener Gudelj in onderhandeling'

'Sporting, Guangzhou Evergrande en grootverdiener Gudelj in onderhandeling'

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 16:57zo 03-03-2019 om 16:57

Sporting Portugal hoopt ook volgend seizoen de beschikking te hebben over Nemanja Gudelj. De club van trainer Marcel Keizer onderzoekt de mogelijkheden om Gudelj wederom te huren van Guangzhou Evergrande. 

Dat schrijft O Jogo zondag. Sinds eind augustus wordt Gudelj, oud-speler van Ajax en NAC Breda, door Sporting gehuurd van de Chinese grootmacht. Inmiddels wordt er door alle partijen onderhandeld over een verlengde samenwerking.

Gudelj (27) beschikt bij Guangzhou over een contract tot eind 2019. Volgens O Jogo kan zijn werkgever een eenzijdige optie lichten en zo de verbintenis verlengen. Dat de topclub Gudelj transfervrij laat vertrekken, lijkt onwaarschijnlijk. Guangzhou wil in ieder geval een transfersom incasseren. 

Probleem bij een definitieve overstap wordt sowieso het astronomische salaris van Gudelj. De Servische middenvelder staat in China voor vijf miljoen netto op de loonlijst. Dit seizoen stond Gudelj zeventien keer in de basis bij Sporting. In de Europa League liet Keizer hem vijf keer opdraven. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws