Dominant AZ toont karakter en pakt volle buit na knappe comeback tegen Fortuna

03-03-2019 18:34 Laatste update: 18:37
52

Dankzij een knappe comeback na rust heeft AZ zondag drie punten overgehouden aan het thuisduel met Fortuna Sittard. Na 45 minuten keken de Alkmaarders in het eigen AFAS Stadion nog tegen een achterstand aan. AZ scoorde na de pauze drie keer: 4-2.

Na een rampzalige week, met een competitienederlaag én een bekernederlaag tegen Willem II, deed AZ het voor eigen publiek prima tegen Fortuna. De ploeg van John van den Brom domineerde en kwam na 26 minuten verdiend op voorsprong. Teun Koopmeiners benutte een strafschop.

Ondanks goed spel keek de thuisclub in de pauze tot ieders verrassing tegen een achterstand aan. Fortuna ging dodelijk effectief met de kansen om. Lazaros Lamprou kopte raak en in de 45e minuut pakten de Limburgers via spits Andrija Novakovic zelfs brutaal de leiding.

Na rust kwam alsnog alles goed voor de nummer vier van de Eredivisie. Aanvoerder Guus Til kopte op aangeven van Thomas Ouwejan de gelijkmaker binnen en Oussama Idrissi tikte na een uur raak. Toen Koopmeiners een kwartier voor tijd z'n tweede goal van de middag maakte, was het duel definitief beslist.

Omdat Feyenoord zondag óók won, met 4-0 van FC Emmen, blijft AZ op de vierde plek staan. Het verschil tussen de twee clubs is drie punten. Fortuna staat op de dertiende plaats.