Liverpool faalt tegen aartsrivaal Everton en verspeelt eerste plek aan Man City

Liverpool faalt tegen aartsrivaal Everton en verspeelt eerste plek aan Man City

03-03-2019 19:05
87

Liverpool is er zondag niet in geslaagd om Manchester City weer van de koppositie in de Premier League af te stoten. Op bezoek bij aartsrivaal móest er gewonnen worden, maar The Reds kwamen niet verder dan een remise en verspeelden daarmee dure punten: 0-0. 

In een klassieke, bij vlagen snoeiharde Merseyside Derby bakten Everton en Liverpool er niet al te veel van. Door het gigantische tempo gingen er erg veel mis. De grootste kans was in de eerste helft voor Mo Salah. De Egyptische topscorer kwam oog in oog te staan met Jordan Pickford. De Everton-doelman redde knap. 

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, was na de pauze dominant op Goodison Park. Zonder bankzitter Roberto Firmino misten The Reds echter een aanspeelpunt in de voorhoede. Divock Origi, de vervanger van de lichtgeblesseerde Braziliaan, kon geen indruk maken. Liverpool-manager Jürgen Klopp bracht Firmino na ruim een uur in. Grote kansen leverde het niet meer op. 

Door de doelpuntloze remise is Liverpool de koppositie in Engeland definitief kwijt aan Manchester City. The Citizens wonnen dit weekend wél, met 1-0 bij Bournemouth. Met nog negen duels te gaan in de Premier League heeft City (71 punten) één punt voorsprong op de titelconcurrent.