De Kogel deelt aangrijpend verhaal met BBC: 'Ik was al afscheid aan het nemen'

De Kogel deelt aangrijpend verhaal met BBC: 'Ik was al afscheid aan het nemen'

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 20:55zo 03-03-2019 om 20:55

Laatste update: zondag 3 maart 2019 om 21:20zo 03-03-2019 om 21:20

Leon de Kogel werkt nog steeds hard voor zijn gezondheid nadat hij afgelopen zomer betrokken was bij een levensbedreigend auto-ongeluk op Malta. De oud-spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles hoopt ooit weer te kunnen lopen.

In juni moest hij nog vechten voor zijn leven, vertelt hij aan de BBC. Nadat de taxi waarin hij zat op een tegenligger botste, dacht de profvoetballer dat het gebeurd was. "Ik weet nog dat ik al afscheid aan het nemen was van iedereen: mijn kinderen, mijn geliefden... Ik dacht echt dat ik dood ging."

Toen de eerste hulp gearriveerd was, kreeg De Kogel het advies om niet naar beneden te kijken. "Ik deed het toch en toen zag ik mijn knie naast mijn been liggen. Toen verloor ik het bewustzijn. Het was net alsof ik in een tunnel terechtkwam." De Kogel werd echter gered door de doktoren en ging vervolgens een lange, zware revalidatieperiode tegemoet. "Het gaat beter. Mijn spierkracht begint langzaam terug te komen."

"Nu hoop ik dat ik ooit zonder krukken kan lopen. Ik wil er zijn voor mijn twee zoontjes en ik hoop dat ik ooit nog een balletje in de tuin kan trappen."

Lees ook: Ziyech helpt De Kogel uit de brand: 'Beste Eredivisie-speler én heel groot hart'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws