Jahanbakhsh terug in Alkmaar: 'Kijk soms mijn AZ-goals terug als ik me verveel'

Jahanbakhsh terug in Alkmaar: 'Kijk soms mijn AZ-goals terug als ik me verveel'

03-03-2019 22:06 Laatste update: 22:39
23

Regerend Eredivisie-topscorer Alireza Jahanbakhsh verruilde AZ bijna een jaar geleden voor het Engelse Brighton & Hove Albion, maar kon zondagmiddag pas officieel afscheid nemen. De 25-jarige Iraniër heeft AZ echter in zijn hart gesloten.

Jahanbakhsh is naar eigen zeggen teruggekeerd als supporter. "Ik heb hier drie geweldige seizoenen gehad en fantastische momenten meegemaakt. Het voelt geweldig om weer terug te zijn", liet hij na de 4-2 tussen AZ en VVV-Venlo weten aan FOX Sports. "Als ik er de tijd voor heb, kom ik graag nog eens hier." De Iraniër heeft echter een druk schema met Brighton. "En ik had laatst de Azië Cup met Iran. Aan het einde van het seizoen wordt het weer druk, dus dit was het beste moment om eens langs te komen."

Wanneer interviewer Leo Oldenburger enkele AZ-goals van de Iraniër laat zien, beginnen zijn ogen te glinsteren. "Mooi om terug te zien. Dat doe ik nog steeds wel eens, als ik me verveel. Vorig jaar hadden we een geweldig seizoen. Ik heb van elke seconde genoten."