Juventus wint verhitte ontmoeting in Napels: twee rode kaarten en gemiste penalty

03-03-2019 22:24
53

Juventus lijkt de beslissende stap richting zijn achtste Serie A-titel op rij te hebben gezet. De Oude Dame zag tegen achtervolger Napoli bijna een 0-2 voorsprong verdampen, maar bleef overeind en breidde zijn voorsprong uit naar zestien (!) punten.

Na 25 minuten werd de knuppel in het hoenderhok gegooid. Cristiano Ronaldo dreigde een slechte terugspeelbal van Kévin Malcuit te onderscheppen, maar stuitte op de uitgekomen doelman Alex Meret. De sluitpost kreeg rood en Miralem Pjanic schoot uit een vrije trap de 0-1 binnen. Vlak voor rust werd de marge verdubbeld door Emre Can.

De koploper leek hiermee in veilige haven te zijn beland, maar moest vlak na rust ook met een man minder verder, nadat Pjanic zijn tweede gele kaart kreeg. Napoli begon aan zijn inhaalrace en José Callejon tikte na een uur spelen de aansluitingstreffer binnen. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een cadeautje: Alex Sandro leek de bal tegen zijn borst te krijgen, maar Napoli mocht aanleggen vanaf de penaltystip. Lorenzo Insigne kon de comeback van Napoli voltooien, maar schoot tegen de paal.

In de slotfase liepen de gemoederen hoog op. Kalidou Koulibaly schopte na tegen Paulo Dybala en Napoli gaf de bal niet terug na een blessurebehandeling, tot grote woede van de gasten uit Turijn. In de vijf minuten durende extra tijd werd echter niet meer gescoord.