Dramatische start Frank de Boer: titelhouder Atlanta begint met nederlaag

04-03-2019 06:45
34

Frank de Boer kent een valse start in de Major League Soccer. De Nederlandse trainer van Atlanta United ging met de regerend kampioen kansloos onderuit bij DC United: 2-0.

De thuisploeg, met Wayne Rooney in de spits, had eigenlijk het hele duel de overhand. Doelman Brad Guzan hield Atlanta aanvankelijk nog op de been, maar op slag van rust viel de openingstreffer. Het elftal van De Boer stond te slapen bij een hoekschop, waarna Paul Arriola van dichtbij de 1-0 maakte.

In de 57ste minuut viel de 2-0 voor DC United. De ervaren Guzan (60 interlands voor de Verenigde Staten) verkeek zich op het gladde veld op een schot van uitblinker Luciano Acosta. Atlanta kon daar niet veel meer tegenover stellen dan een afstandsschot van Josef Martínez, die vorig seizoen goed was voor liefst 35 goals in de MLS.

De Boer moet donderdag alweer aan de bak met Atlanta (04.00 uur). In Mexico wacht de uitwedstrijd tegen Monterrey in de kwartfinale van de CONCACAF Champions League.