Ik hoop dat de bondscoach me vergeeft én natuurlijk dat hij me goed genoeg vindt

"Ik hoop dat de bondscoach me vergeeft én natuurlijk dat hij me goed genoeg vindt"

04-03-2019 08:54
26

Sergio Padt heeft goede hoop dat hij spoedig weer in beeld komt bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman liet de 28-jarige doelman van FC Groningen links liggen sinds het veelbesproken treinincident, eind september.

Alle commotie had zijn weerslag op de sportieve prestaties. Padt blunderde voor de winterstop opzichtig tegen Heracles en NAC. "Misschien heeft het onbewust wel meegespeeld. Maar dat treinincident was nog iets kleins, vergeleken met andere privéproblemen waarmee ik in die periode ook te maken had. Gelukkig is voetbal altijd wel een uitlaatklep voor me geweest."

Padt stelt dat hij al voor de winterstop zijn oude niveau weer haalde. "Volgens mij werd dat alleen niet echt gezien. Ik kwam toen alleen maar negatief in het nieuws. Gelukkig is dat nu wel omgedraaid." De sluitpost durft weer hardop te praten over Oranje. "Ik ben blij dat ik eindelijk weer belangrijk ben voor mijn elftal. En dan ben ik een kandidaat voor het Nederlands elftal, denk ik."

"Laten we wel zijn: dat treinincident was de hoofdreden waarom ik niet meer werd opgeroepen", vervolgt Padt. "Nog steeds kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan voor wat er is gebeurd. Maar ik hoop dat de bondscoach me vergeeft én natuurlijk dat hij me goed genoeg vindt."