Vitesse komt met bevestiging: Allach per direct weer aan de slag in Arnhem

Vitesse komt met bevestiging: Allach per direct weer aan de slag in Arnhem

04-03-2019 09:50 Laatste update: 09:52
24

Het is officieel: Mo Allach keert terug bij Vitesse. De oud-voetballer (45) gaat in Arnhem weer aan de slag als technisch directeur.

Dat communiceert Vitesse maandagochtend via de officiële kanalen. Allach was tussen 2013 en 2017 al werkzaam in Arnhem. Na een periode bij het Israëlische Maccabi Haifa keert hij nu weer terug. Allach heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2021 en gaat per direct aan de slag. Interim-directeur Marc van Hintum wordt weer hoofd scouting.

"Bij mijn vertrek gaf ik al aan met gemengde gevoelens de keuze te hebben gemaakt. Ik heb Vitesse in die jaren namelijk leren kennen als een fantastische club, waar heel veel kundige en betrouwbare mensen werken", reageert Allach. "Destijds heb ik met mijn familie besloten een buitenlands avontuur aan te gaan. Het is voor ons een enorme verrijking geweest, maar nu voelt het goed om weer terug te zijn in Nederland en bij Vitesse."

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, is blij. "We hebben na het vertrek van Mo de tijd genomen om te zoeken naar de best mogelijke kandidaat. In de tussentijd heeft Marc van Hintum de functie uitstekend ingevuld. Toen bleek dat Mo weer beschikbaar was en hij ook oren had naar een terugkeer, was de keuze snel gemaakt. We kennen de kwaliteiten van Mo."

"Met Mo hebben we een van de beste Nederlandse technisch directeuren aan de club verbonden", voegt grootaandeelhouder Valery Oyf toe. "Marc heeft de afgelopen periode de honneurs heel goed waargenomen, waar we hem dankbaar voor zijn. Met de komst van Mo kan Marc zich weer volledig richten op zijn rol als hoofd scouting."