Van Hanegem lacht om Schöne-opmerkingen: 'Alsof die gozer er niets van kan'

Van Hanegem lacht om Schöne-opmerkingen: 'Alsof die gozer er niets van kan'

04-03-2019 11:11
52

Ajax-trainer Erik ten Hag moet dinsdagavond, op bezoek bij Real Madrid, kiezen voor een 'Europese variant' - met Dusan Tadic als valse nummer 9, dus. Dat vindt Willem van Hanegem. 

'Ajax moet spelen in de variant met Tadic in de punt van de aanval. Dat is ook de opstelling waarin ze de meeste indruk hebben gemaakt', schrijft De Kromme maandag in zijn vaste column in het Algemeen Dagblad. 

Wedden

Meer odds

'Waar ik wel om moet lachen is dat mensen nu gaan roepen dat Lasse Schöne er alleen nog voor zijn vrije trap in staat. Alsof die gozer er helemaal niets van kan en alleen maar die kwaliteit bezit.'

'Ik acht Ajax morgen in Madrid niet kansloos. Dit is immers niet het Real Madrid van de afgelopen seizoenen en bovendien is die ploeg gewoon een stuk minder zonder Sergio Ramos.'

Ajax verloor afgelopen maand in eigen huis met 2-1 van De Koninklijke en moet dinsdag dus stunten om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. 'Ik ben benieuwd wie het succes opeist als Ajax inderdaad Real Madrid vloert. Wie ongetwijfeld de schuld krijgt als het misgaat, is Hakim Ziyech. Dat is mode, maar zelden op feiten gebaseerd', eindigt Van Hanegem. 

Lees ook: Ajax met 21 man naar Spanje voor cruciale return; Magallán weer inzetbaar

Lees ook: Van Hanegem: 'Messi niet gehoord toen Frenkie de Jong zijn keuze moest bepalen'