Onaangename 'Airbnb-verrassing' voor Huntelaar: 'Vervelend dat dit mij overkomt'

Onaangename 'Airbnb-verrassing' voor Huntelaar: 'Vervelend dat dit mij overkomt'

04-03-2019 13:34 Laatste update: 20:12
20

Een onaangename verrassing voor Klaas-Jan Huntelaar: foto's van zijn woning hebben op Airbnb gestaan. Dat meldt Het Parool. De advertentie van het pand deed een aantal weken de ronde op internet.

Het huis in Amsterdam-Zuid waarvan de foto's op Airbnb staan is van Huntelaar, maar de Ajax-spits weet niets van een aangeboden verhuur. Hij is op z'n zachtst gezegd verontwaardigd over het feit dat zijn woning op Airbnb heeft gestaan. Niet in de laatste plaats omdat Huntelaar ervan werd beschuldigd een 'illegaal hotel' uit te baten.

"Het is heel vervelend dat dit mij overkomt, maar ik realiseer mij ook dat dit ongetwijfeld vaker gebeurt", reageert Huntelaar tegenover Het Parool. "Mijn geval komt in het nieuws, ik hoop dat daardoor dit soort misstanden spoedig tot het verleden behoren."

De drie verdiepingen van het pand werden op Airbnb 365 dagen per jaar te huur aangeboden, aan groepen van maximaal twaalf mensen. De aanbieder vroeg er 250 euro per nacht voor. Wat blijkt: de foto's zijn afkomstig van een advertentie waarmee Huntelaars woning vorig jaar te koop werd aangeboden op Funda.

De verhuurder geeft in gesprek met Het Parool toe dat de aangeboden woning niet zijn eigendom is. Hij maakt gebruik van 'marketingfoto's' van huizen die vergelijkbaar zijn met zijn eigen huis. Zo kwamen ook de foto's van Huntelaars woning in zijn handen.