VVV-Venlo overlegt met FBO en gaat niet akkoord met discutabel VAR-besluit

VVV-Venlo overlegt met FBO en gaat niet akkoord met discutabel VAR-besluit

04-03-2019 15:08 Laatste update: 15:11
30

VVV-Venlo vecht het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing voor Moreno Rutten aan. Dat laat de Limburgse eredivisionist weten via de eigen website.

De aanklager van de KNVB kwam maandag met een voorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Rutten kreeg zondagmiddag een rode kaart van scheidsrechter Serdar Gözübüyük in de uitwedstrijd bij FC Groningen (3-2) op advies van de VAR. Rutten ging op de voet van Tim Handwerker staan.

Na overleg met de FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties) heeft de club besloten om niet akkoord te gaan met de schorsing. Donderdag komt de tuchtcommissie van de KNVB bij elkaar en volgt er een nieuwe strafmaat.

Meissner
De aanklager van de KNVB wil ook Thomas Meissner voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk, meldt het Brabants Dagblad. De verdediger van Willem II haalde sc Heerenveen-speler Sam Lammers van achteren neer en kreeg daarvoor rood. De Tilburgse club moet maandag voor 16.00 uur laten weten of het akkoord gaat met het voorstel.

Lees ook: De Boer en Bruggink spreken schande van VAR: "Ik snap het echt niet"