'Ajax zeer geïnteresseerd in Odegaard: Noor (20) kan duurste Ajacied ooit worden'

'Ajax zeer geïnteresseerd in Odegaard: Noor (20) kan duurste Ajacied ooit worden'

05-03-2019 06:44 Laatste update: 07:57
128

Ajax is geïnteresseerd in Martin Odegaard. Met dat nieuws pakt de Spaanse krant Marca dinsdag uit. De Amsterdammers zijn bereid om veel voor de twintigjarige Noor te betalen.

Volgens Marca, dat doorgaans goed ingevoerd is, is het mogelijk dat het bod van Ajax dicht bij de twintig miljoen euro komt. Mogelijk wordt de linkspoot dan de duurste speler in de geschiedenis van de club. Op dit moment is dat Daley Blind, voor wie afgelopen zomer minimaal zestien miljoen euro werd betaald.

Het binnenhalen van Odegaard zal geen gemakkelijke taak worden voor Ajax, want Madrid lijkt niet van plan te zijn om hem te laten vertrekken. Ondanks dat hij al is verhuurd aan sc Heerenveen en Vitesse is Real-voorzitter Florentino Perez lovend over zijn kwaliteiten. Het contract van Odegaard bij Real loopt nog tot de zomer van 2021.

Een voordeel voor Ajax is dat Odegaard het wel ziet zitten om langer in Nederland te blijven, meldt Marca. Nadat hij afgelopen zomer terugkeerde van zijn verhuurperiode bij Heerenveen, hoopte Real hem onder te brengen bij een Spaanse club. Odegaard wilde echter graag naar Vitesse, omdat hij vindt dat de Eredivisie bij hem past. 

Lees ook: Odegaard licht tipje van de sluier op: 'Eerst sowieso terug om te praten'