Van der Sar: 'Veel verzoeken gekregen, maar ik wil dit Ajax niet vergelijken'

Van der Sar: 'Veel verzoeken gekregen, maar ik wil dit Ajax niet vergelijken'

05-03-2019 13:14
44

Edwin van der Sar heeft in de afgelopen weken bewust geen vergelijkingen willen trekken tussen het Ajax van nu en de ploeg waarmee hij, dik twintig jaar geleden, het opnam tegen Real Madrid. In 1995 won Ajax, met Van der Sar onder de lat, met 2-0 in Santiago Bernabéu. 

'Ik heb veel verzoeken gekregen om te praten over de wedstrijd Real Madrid-Ajax (0-2) uit 1995. Maar ik wil het elftal van toen niet vergelijken met dat van nu. Dat was in een periode dat clubs maar drie buitenlanders mochten opstellen, Ajax had een hechte ploeg die net de Champions League had gewonnen en dus zijn dat onvergelijkbare zaken. Ik kijk liever vooruit nu met onze huidige ploeg', schrijft de Ajax-directeur dinsdag in zijn column in De Telegraaf. 

Van der Sar is tevreden over de ontwikkeling die het elftal doormaakt. 'Vooral aan de manier van spelen in Europa zie je dat er progressie is geboekt door het team en door de spelers individueel. Daar heeft iedereen profijt van.'

'Het belangrijkste bij Ajax is dat de ontwikkeling op het veld is te zien. De ontwikkeling van de club in zijn totaliteit moeten andere mensen verzorgen. Daarmee bedoel ik dat wij met er met elkaar voor moeten zorgen dat de hele organisatie van Champions League-niveau is.'

Ajax trapt dinsdagavond om 21.00 uur af tegen Real Madrid. Na een 2-1 nederlaag tijdens het heenduel in Amsterdam zal de formatie van trainer Erik ten Hag minstens twee keer moeten scoren om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Met ons liveblog blijf je op de hoogte van álle ontwikkelingen rondom de kraker. 

Lees ook: Van der Sar: 'Inspanningen van Hakim en Lasse, het heen en weer vliegen van Nico'