Update: Ziyech, Mazraoui en debutant Idrissi in definitieve selectie Marokko

Update: Ziyech, Mazraoui en debutant Idrissi in definitieve selectie Marokko

12-03-2019 15:45 Laatste update: 15:42
78

Oussama Idrissi kan deze maand zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Marokko. AZ laat dinsdag via de officiële kanalen weten dat de vleugelaanvaller voor de eerste keer in zijn loopbaan is geselecteerd voor zijn land. 

Idrissi maakt deel uit van de voorlopige selectie van bondscoach Hervé Renard. Op 23 maart staat er een kwalificatiedwedstrijd voor de Afrika Cup tegen Malawi op het programma. Als er wordt gewonnen, dan kwalificeert Marokko zich voor het hoofdtoernooi. 

Drie dagen na de clash met Malawi neemt Marokko het in een oefenwedstrijd op tegen Argentinië. Dat duel wordt afgewerkt in het Stade Prince Moulay Abdallah in Rabat.

Afgelopen maand werd bekend dat Idrissi gekozen heeft voor de nationale ploeg van Marokko. De voormalig speler van FC Groningen had ook de mogelijkheid om interlands te spelen voor Oranje. Idrissi (23) staat dit seizoen op 8 goals en 6 assists in de Eredivisie. 

Update 12/3 15.45: Idrissi maakt definitief onderdeel uit van de selectie van Marokko. Dat bevestigt AZ dinsdag. Idrissi is niet de enige Eredivisie-speler die een oproep heeft ontvangen van bondscoach Renard. Ook Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn uitgenodigd.