Koeman waarschuwt Ajax: 'Ik vind iedereen maar overenthousiast'

Koeman waarschuwt Ajax: 'Ik vind iedereen maar overenthousiast'

05-03-2019 18:09 Laatste update: 18:12
114

Bondscoach Ronald Koeman merkt dat er een 'overenthousiaste' stemming rond Ajax hangt en is sceptisch over de Champions League-return van de Amsterdammers tegen Real Madrid. Over het Nederlands elftal is zijn gevoel een stuk positiever, zo vlak voor de eerste interlands in de EK-kwalificatiereeks.

Oranje speelt op 21 en 24 maart de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden. De bondscoach maakt woensdag de voorselectie bekend en verwacht weinig verrassingen. "Dat is prettig. We komen 18 maart bij elkaar en na de wedstrijd van Duitsland op zondagavond gaat iedereen weer weg. Het is heel prettig dat je een redelijk vaste groep hebt. Je hebt geen aanloop nodig", legt hij uit voor de camera van OnsOranje. "De manier van spelen is bekend en we weten inmiddels van elkaar hoe we willen werken."

Na de laatste interland, uit tegen Duitsland (2-2), is het gevoel nog altijd goed. "Alleen we moeten wel beseffen dat we er weer keihard aan moeten werken", waarschuwt Koeman. "Tegen Wit-Rusland is het hooguit de eerste of tweede keer van tien interlands dat we zwaar favoriet zijn. Alle andere wedstrijden die we hebben gespeeld waren we vaak de underdog. Tegen Frankrijk, Duitsland, België, Engeland, Portugal."

Over Real Madrid - Ajax heeft Koeman een beduidend minder goed gevoel. "Ik ben aan de ene kant een beetje bang. Ik vind iedereen maar overenthousiast. We zullen Real Madrid in eigen huis even verslaan. Ajax is geweldig, Madrid is niets. Ze hebben twee keer verloren van Barcelona, en volgens mij is Ajax nog net geen Barcelona. En daar speelt een speler die helaas niet in Nederland speelt", doelt hij op Lionel Messi.